efsu

Home  |  O Fakultetu  |  Nastava  |  Ispiti  |  Obaveštenja  |  Informacije za buduće studente

Vaša pozicija:     Home     O Fakultetu

Webmail
Studenti
Nastavnici
Zvanična Facebook stranica Ekonomskog fakulteta u Subotici
Facebook
Studentski web servis
Studentski web servis
Pretraga baze podataka biblioteke
Biblioteka (pretraga)
English

 

English
Kontakti Kontakti
Kako do nas? Kako do nas?
Mapa sajta Mapa sajta

O Fakultetu

Ekonomski fakultet u Subotici, akreditovana visokoškolska institucija u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, 2015. godine obeležava 55 godina postojanja. Tokom ovog perioda Fakultet je na jedinstven i prepoznatljiv način uticao na kvalitet života u regionu dajući doprinos na polju obrazovanja ekonomista, menadžera i poslovnih informatičara. Njegovo strateško opredeljenje je da podjednako razvija obrazovnu, naučno-istraživačku i ekspertsko-konsultantsku delatnost. Nastavni proces se već više od 35 godina uspešno realizuje na dve lokacije, u sedištu Fakulteta u Subotici, i na Odeljenju Fakulteta u Novom Sadu, a od 2011. godine i na Odeljenju fakulteta u Bujanovcu.

 

Ekonomski fakultet u Subotici nastoji da izgradi značajnu poziciju na naučno-istraživačkoj i obrazovnoj mapi Srbije, ali i Jugoistočne i Centralne Evrope. U ostvarenju ovog cilja internacionalizacija je značajan prioritet o čemu svedoče brojni sporazumi o bilateralnoj saradnji s univerzitetima i fakultetima sa gotovo svih kontinenata.

 

Tokom proteklih 55 godina zvanje diplomiranog ekonomiste po četvorogodišnjem akademskom programu steklo je preko 16.500 studenata, a diplomu osnovnih akademskih studija prema trogodišnjem programu preko 2000 studenata. Na Fakultetu je odbranjeno više od 530 magistarskih radova, preko 1.800 kandidata steklo je zvanje master ekonomista. Ekonomski fakultet u Subotici u zvanje doktora nauka promovisao je preko 300 kandidata koji su doktorate odbranili na ovoj instituciji.

 

Ekonomski fakultet u Subotici realizuje osnovne akademske studije u trajanju od četiri godine (osam semestara) na osam studijskih programa: Agrarna ekonomija i agrobiznis, Evropska i međunarodna ekonomija i biznis, Finansije, bankarstvo i osiguranje, Marketing, Menadžment, Poslovni informacioni sistemi, Poslovna informatika, Računovodstvo i revizija, i Trgovina. Master akademske studije organizovane su na devet studijskih programa, dok na doktorske akademske studije Fakultet upisuje kandidate na tri studijska programa: Ekonomija, Poslovna ekonomija i menadžment i Poslovna informatika.
 

 

Početak stranice Na početak stranice