efsu
Ekonomski fakultet Subotica

Home    |   O Fakultetu    |   Nastava   |   Ispiti    |   Obaveštenja

Vaša pozicija:     Home   O Fakultetu     Misija i vizija

Webmail
Studenti
Nastavnici
Studentski web servis
Studentski web servis
Pretraga baze podataka biblioteke
Biblioteka (pretraga)
English

 

English
Kontakti Kontakti
Kako do nas? Kako do nas?
Mapa sajta Mapa sajta

Misija i vizija

Misija

Misija Ekonomskog fakulteta Subotica je da pripremi univerzitetski kvalifikovane ekonomiste, menadžere i poslovne informatičare za buduću karijeru, tokom koje će biti sposobni da, kao lideri u organizacijama, svojom individualnošću u timskom radu, snagom kumuliranog teorijskog i praktičnog znanja, uz senzitivnost i razumevanje bližeg i šireg okruženja, daju signifikantan i trajan doprinos razvoju savremenog društva.

Misija Ekonomskog fakulteta se može posmatrati kroz prizmu njegovih primarnih delatnosti. Pre svega to su područja istraživanja, obrazovanja i pružanja stručnih (konsultantskih) usluga. Fakultet svoju misiju pokušava da postigne realizacijom osnovnih i primenjenih istraživanja i putem obezbeđenja na istraživanjima zasnovanih osnovnih, diplomskih i doktorskih studijskih programa u ekonomiji, poslovnoj ekonomiji, menadžmentu i poslovnoj informatici. Izvrsnost, inovativnost i jedinstvenost realizacije obrazovnog procesa se ostvaruje akademskim programima najvišeg kvaliteta. Istovremeno, jake veze Fakulteta prema lokalnoj i internacionalnoj poslovnoj zajednici dodatno obezbeđuju i obogaćuju milje istraživanja i obrazovanja. Zajedništvo istraživanja i obrazovanja je osnovni princip aktivnosti Fakulteta, a sloboda i različitost mišljenja glavna vrednost ove akademske sredine. Fakultet je mesto gde se međusobno sreću tradicija i savremene ideje, odnosno teorija i praksa.

U ostvarenju svoje misije, Fakultet se uvek opredeljivao za četiri primarne trajne vrednosti: savremeni koncept organizovanosti, visok kvalitet i standarde u realizaciji poslovnih procesa, intenzivnu međunarodnu saradnju i blisko, sadržajno povezivanje sa svim konstituentima nacionalnog okruženja.

 

Početak stranice Na početak stranice

Vizija

Vizija Ekonomskog fakulteta je obezbediti najviše pozicije među istovrsnim institucijama u Srbiji, regionu Jugoistočne i Centralne Evrope i postati prepoznatljiv centar visokog nivoa kvaliteta u obrazovanju, istraživanjima i pružanju stručnih konsultantskih usluga u oblasti ekonomije, poslovne ekonomije, menadžmenta i poslovne informatike. U realizaciji ove vizije, Fakultet će kreirati takav sistem obezbeđenja kvaliteta, koji će garantovati efektivan monitoring postojećih i razvoj novih studijskih programa, uz stalno unapređenje i implementaciju novih metoda i sredstava u obrazovanju. Takođe, Fakultet će pored tradicionalnih osnovnih, diplomskih i doktorskih studijskih programa, razvijati i studije na daljinu i druge fleksibilne forme i metode studija za permanentni profesionalni razvoj i učenje tokom celog života, koje predstavljaju ključnu i najznačajniju komponentu u razvoju društva zasnovanog na znanju. Cilj je da se uvođenjem stalno novih i atraktivnih multidisciplinarnih studijskih planova i programa, kao i različitih kurseva i seminara, obezbedi esencijalna različitost i konkurentska prednost Fakulteta u odnosu na druge obrazovne i naučnoistraživačke institucije u zemlji i regionu.

Početak stranice Na početak stranice