Tokom meseca marta Ekonomski fakultet Subotica organizovao je tri serije predavanja profesora Poslovne škole Portland State univerziteta. Naši studenti, zajedno sa grupom stručnjaka iz prakse, imali su jedinstvenu priliku da tokom tri nedelje slušaju predavanja i inoviraju svoja znanja iz tri oblasti koje pripadaju standardnom MBA programu na Portland State univerzitetu iz oblasti poslovne ekonomije. 

Prof. Lee Buddress predstavio je aktuelana znanja iz oblasti poslovne logistike i upravljanja nabavkom u poslovnim organizacijama. Interesantnim i nadahnutim predavanjima prof. Buddress zaintrigirao je studente da ozbiljnije razmišljaju o ovoj oblasti. Svakako najvredniji deo jeste impresivno iskustvo profesora iz prakse uspešnih organizacija sa kojima je imao neposredno iskustvo sarađujući na različitim projektima (poput Intela i korporacije Nike). 

 

 

  

Drugu seriju predavanja vodio je profesor Roger Nibler. Upravljanje projektima predstavlja praktičnu i naučnu disciplinu u ekspanziji. Njen razvoj uslovljen je promenama u praksi organizacija koje sve više svoje poslovanje baziraju na projektima kao rezultat dinamičnog okruženja, definisanog kako tehnološkim promenama, tako i menjajućim zahtevima klijenata/potrošača. 
  

  
Profesor Tom Gillpatrick predstavio je uvek interesantnu i dinamičnu oblast Globalnog marketinga. U svetu koji danas karakterišu dva pojma – globalizacija i marketing, jasno je da je predmet pobudio veliko interesovanje. Profesor Gillpatrick poseduje bogato iskustvo iz prakse američkih organizacija, ali je tokom svoje karijere prisutan i na evropskom prostoru, a posebno i u regionu Balkana. Pouke primera prezentovanih iz oblasti Globalnog marketinga vredno su iskustvo za organizacije u našem okruženju i njihova aplikativnost teško se može dovesti u pitanje. 
  

 
Ekonomski fakultet Subotica sredinom aprila završiće program inovacije znanja u ovoj akademskoj godini sa predavanjima na temu Upravljanja finansijskim rizicima profesora Duncana Kretovicha.