Tokom druge nedelje aprila organizovano je i poslednje, u seriji predavanja, koja su ostvarena u okviru saradnje Ekonomskog fakulteta Subotica i Poslovne škole, Portland State University, SAD. Polaznici seminara inovacije znanja imali su prilike da slušaju predavanja iz oblasti poslovnih finansija. Bogato lično iskustvo iz prakse sa polaznicima je podelio profesor Duncan Kretovich. Paralelno sa radom u akademskoj sferi profesor Kretovich je i danas profesionalno vezan za veći broj kompanija u svom okruženju. 
 
Predavanja su obuhvatila kako osnovne koncepte, čime su približeni i početnicima u ovoj oblasti, tako i vrlo konkretne primere odluka koje treba doneti u ovoj sferi, ispraćene sa kalkulacijama koje pomažu pri donošenju istih. Profesor Kretovich je značajan deo predavanja posvetio i finansijskim rizicima i njihovom kalkulisanju pri donošenju odluka. Na kraju svojih predavanja profesor je apostrofirao najaktuelnije probleme poslovnih finansija koji su karakteristični za poslovnu praksu, kao i moguće pravce njihovog rešavanja koji su rezultat njegovog kako akademskog, tako i velikog iskustva iz prakse. 
 
Tokom meseca maja, u sklopu svečanosti proslave Dana fakulteta, polaznike seminara inovacije znanja očekuje svečano uručenje sertifikata. Ekonomski fakultet Subotica će učiniti sve da se program inovacije znanja nastavi i u narednoj akademskoj godini.