U okviru međunarodne saradnje Univerziteta u Novom Sadu i Zhongnan University of Economics and Law (ZUEL) Wuhan, P.R. China, u periodu od 21.5. do 22.5. u poseti Ekonomskom fakultetu u Subotici je boravila sedmočlana delegacija profesora Zhongnan Univerziteta. Na čelu delegacije je bio prorektor, Liu Kefeng, a pored njega u razgovorima sa dekanom, prodekanima, profesorima i saradnicima Ekonommskog fakulteta učestvovali su profesori Zhang Jianmin, Li Daming, Liu Hengqing, Xia Han, Gao Lihong i rukovodilac Odeljenja za međunarodne odnose Ren Xiao.
 
Tema razgovora, predstavnika dva univerziteta, bili su mogući oblici saradnje, kao i njhihovo intenziviranje u narednom periodu. Značajna tema odnosi se na mogućnost učešća na naučnim skupovima i objavljivanje naučno – istraživačkih radova u časopisima od obostranog interesa. Gostima sa Wuhan univerziteta upućen je poziv da se aktivno uključe u rad međunarodnog naučnog skupa SM2007, koji Ekonomski fakultet Subotica organizuje tradicionalno 12 put u ambijentu jezera Palić. 
 
U narednom periodu poseban interes obe strane iskazan je u mogućnosti razmene nastavnika i saradnika, kao i izrade zajedničkih učila na engleskom jeziku.