Ekonomski fakultet Subotica i Ekonomski fakultet Forli, Univerziteta u Bolonji, uspešno su organizovali još jedan seminar inovacije znanja – ovoga puta na temu izrade biznis plana i prikupljanja sredstava za mala i srednja preduzeća. Polaznicima seminara, nakon provere znanja uručene su diplome koje su zajednički potpisali Ekonomski fakultet Subotica i Ekonomski fakultet Forli, Univerzitet u Bolonji. 
 
Uz veliku zahvalnost prof. Massimu Bianchi-u, bez čijeg zalaganja ne bi ni bilo ovih seminara, Ekonomski fakultet zahvaljuje i prof. Lauri Tampieri na predavanjima iz oblasti upravljanja vremenom. 
 
Ekonomski fakultet Subotica imao je čast da ugosti i predstavnike provincije Bolonja dr. Mauro Penza i g-đu. Daniele Pinzani koji su pozvali predstavnike fakulteta da se pridruže delegaciji privrednika iz Republike Srbije koja bi tokom jeseni trebala da poseti Rim i provinciju Bolonja. Dr. Penza održao je prisutnima predavanje na temu regionalnog marketinga. 
  
Prof. Massimo Bianchi i dekan Ekonomskog fakulteta Subotica prof. dr Pere Tumbas potpisali su ugovor o saradnji između fakulteta sa akcentom na obostranu razmenu studenata i nastavnika. 
  
Prof. Bianchi je predstavio program jednogodišnjih poslediplomskih studija (master nivo) koje su izuzetno atraktivne za studente iz Srbije. Više informacija o ovim poslediplomskim studijama na adresi www.ecofo.unibo.it . Za sve informacije zainteresovani se mogu javiti direktno profesoru Bianchiju na e-mail mbinachi@spfo.unibo.it ili mr Darku Panteliću na darko@eccf.su.ac.yu .