23. maj  2009. godine


Internacionalni naučni skup SM2009 21. – 22. maj, Palić...


Ekonomski fakultet Subotica je po 14. put kao domaćin Internacionalnog naučnog skupa „Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu“ potvrdio svoju nameru da pored izvrsnosti u obrazovanju ekonomista, menadžera i poslovnih informatičara, postoji podjednaka želja da neguje naučno – istraživački rad i komunikaciju sa naučnim radnicima i ustanovama iz zemlje i inostranstva.

Naučni skup je otvorila prof. dr Đerđi Petkovič, prodekan Fakulteta za doktorske studije, a prisutne je pozdravio i gospodin Pastor, potpredsednik Izvršnog veća AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu. Dekan Ekonomskog fakulteta Subotica prof. dr Božidar Leković uručio je priznanje prof. dr Neđi Balabanu za dugogodišnji doprinos razvoju Internacionalnog naučnog skupa „Strategijski menadžment“.

Četranaesti Internacionalni naučni skup „Strategijski menadžment – Upravljanje performansom“ okupio je preko 200 autora koji su prijavili ukupno 176 radova, što dodatno potvrđuje aktuelnost teme skupa. Ekonomski fakultet je imao čast da primi goste, profesore i asistente iz Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Slovačke, Velike Britanije, Slovenije, Češke i Belgije. Iz Srbije prijavljeni su radovi sa akademskih institucija kao i iz privrede: Ekonomski fakultet Beograd, Fakultet tehničkih nauka – Novi Sad, Ekonomski fakultet Niš, Fakultet organizacionih nauka, Ekonomski fakultet Kragujevac, Fakultet za menadžment, Fakultet za poslovne i pravne studije, Fakultet za preduzetni menadžment, Univerzitet „Educons“, Geoekonomski fakultet Beograd, Pedagoški fakultet Sombor, Tehnički fakultet Čačak, Tehnološki fakultet Leskovac, Telekom Srbija, Univerzitet Megatrend, Univerzitet Singidunum, Visoka ekonomska škola strukovnih studija Leposavić, kao i više značajnih kompanija iz zemlje i sveta.