18. decembar 2009. godine.

Ekonomskom fakultetu Subotica uručena dozvola za rad...


Nakon uspešno sprovedenog procesa akreditacije 9 studijskih programa na osnovim studijama i 10 na diplomskim – master akademskim studijama, 18. decembra 2009. godine u Svečanoj Sali Dekanata, pokrajinski sekretar za obrazovanje gospodin Zoltan Jegeš uručio je Dozvolu za rad dekanu Fakulteta prof. dr Božidaru Lekoviću.

Profesor Leković je sa ponosom naglasio da Ekonomski fakultet Subotica u 2010. godini proslavlja važan jubilej – 50 godina uspešnog obrazovanja ekonomista, menadžera i poslovnih informatičara. Dozvola za rad, prema njegovim rečima, došla je zasluženo, kao rezultat uspešno sprovedenog procesa akreditacije. Ovaj značajan posao i proces, krunisan činom dodelom Dozvole za rad, predstavlja priznanje Fakultetu da je u stanju da ispuni sve neophodne standarde i obezbedi kvalitetno obrazovanje i za buduće generacije studenata.

Gospodin Jegeš odao je priznanje Ekonomskom fakultetu Subotica na uspešnom sprovedenom procesu akreditacije naglašavajući činjenicu da je jedna od ključnih prednosti Fakulteta kompetentan i kvalitetan nastavni kadar. Posebno je istaknuta i činjenica da se od Fakulteta očekuje da i dalje školuje vrhunske stručanjake koji će doprineti razvoju privredne aktivnosti.

Svečanoj dodeli Dozvole za rad prisustovali su brojni nastavnici i saradnici Fakulteta, kao i lokalni mediji.