04. decembar 2009. godine

„Kulturna nedelja“ u organizaciji Studentskog parlamenta IO Subotica...


Studentski parlament, Izvršni odbor Subotica, Ekonomskog fakulteta, koji je od početka ove akademske godine u novom sastavu, nastavio je tradiciju organizovanja različitih projekata iz domena kulture. Cilj je da se upotpuni društveni život studenata ali i poželi dobrodošlica, najmlađoj, pedesetoj generaciji koja je započela svoje studije.

19. oktobra 2009. godine postavkom muzejske zbirke iz Vrbasa u holu Fakulteta svečano je otvorena „Kulturna nedelja“. Postavku su činili grnčarski predmeti, makete vojvođanskih kuća i deo zbirke „Pčelarski zanat“. Izložba je upotpunjena serijom fotografija starih fasada i ulica Vrbasa.

Drugi dan kulturne nedelje obeležile su projekcije filmova o arheološkim nalazištima Troja i Petra. Istoga dana dobrodošlica najmlađim studentima orgnizovana je u vidu „Brucošijade“ na kojoj se okupilo preko 800 studenata.

Dana 21. oktobra 2009. godine u holu Fakulteta organizovana je izložba slika i skulputra akademskih umetnika.

Kraj nedelje obeležen je sa još dva interesantna i posećena događaja. Tokom „Večeri poezije“ u „A klubu“ 23. oktobra, uz zvuke gitara studenata Fakulteta, stihove su govorili republički prvaci u recitovanju. Sledećeg dana, u atrijumu hotela „Galerija“ nastupio je Dramski studio iz Zvornika sa monodramom „Pohvala ludosti“.

IO Subotica Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta Subotica posvećen je rešavanju problema studenata ali sa istom energijom pristupa i svim aktivnostima koje će učiniti da se tokom boravka na studijama studenti osećaju što bolje. IO Subotica poziva sve studente da se aktivno uključe u sve aktivnosti na Fakultetu i da doprinesu zajedničkim ciljevima ne samo podrškom već i novim i interesantnim idejama. Ekonomski fakultet Subotica u 2010. godini slavi značajan jubilej - 50 godina od osnivanja Fakulteta – i Studentski parlament će uzeti aktivno učešće u aktivnostima koje će obeležiti narednu godinu.

(Tekst i fotografije: Studentski parlament IO Subotica)