17. maj 2010. godine

50. godina Ekonomskog fakulteta Subotica...


17. maja 2010. godine Ekonomski fakultet Subotica svečano je obeležio pedeset godina od svog osnivanja 18. maja 1960. godine. Svečana akademija povodom proslave jubileja održana je u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici. Ovo je bila jedinstvena prilika da se okupi kolektiv Fakulteta, penzioneri koji su svoj radni vek proveli u našem kolektivu, ali i brojni prijatelji iz zemlje i inostranstva koji su došli da uveličaju ovu proslavu.

Nakon intoniranja državne, a potom i himne Univerziteta, premijerno je emitovan promotivni film Fakulteta, koji je nastao kao rezultat rada grupe ljudi sa Fakulteta, i gospodina Srđana Simijanovića, ispred marketing agencije Pro Vox, Subotica. Film je snimljen na lokacijama u Subotici i Novom Sadu, i u njegovom snimanju učestvovao je veliki broj naših studenata, ali i profesori i asistenti. U dužoj verziji promotivnog filma prof. dr Pere Tumbas, prof. dr Stevan Vasiljev i prof. dr Božidar Leković u kratkim crtama predstavili su budućnost, prošlost i sadašnjost Ekonomskog fakulteta Subotica. Prisutni su vrlo pozitivno reagovali i na nastup etno grupe „Iskon“ koja je doprinela svečanoj atmosferi skupa izvođenjem tradicionalne muzike sa ovih prostora u vrlo specifičnom i originalnom aranžmanu.

Prisutnima se obratio prof. dr Božidar Leković, dekan Ekonomskog fakulteta Subotica, prof. dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu, i dr. Bojan Pajtić, predsednik Vlade AP Vojvodine, u ulozi generalnog pokrovitelja proslave. Dekan Ekonomskog fakulteta Subotica, prof. dr. Božidar Leković uručio je Zlatne povelje institucijama i pojedincima koji su doprineli razvoju Fakulteta i bili dragoceni partneri u ostvarivanju ciljeva Fakulteta i njegove sadašnje pozicije u stručnoj, akademskoj i javnosti uopšte.

Fotografije Nikole Tumbasa možete da pogledate na stranici:
http://www.subotica.info/eventview.php?event_id=32726


(Tekst: Info servis, Ekonomski fakultet Subotica)