efsu

20. oktobar 2010. godine

Prezentacija kompanije Deloitte na našem Fakultetu ... 

19. oktobra 2010. godine je na Ekonomskom fakultetu održana prezentacija kompanije Deloitte, jedne od vodećih kompanija u svetu iz oblasti pružanja profesionalnih revizorskih i konsultantskih usluga, usluga finansijskog savetovanja, kao i usluga upravljanja rizicima. Gostovali su predstavnici kompanije iz Budimpešte, dr Judit Ladu i Peter Hebling, a iz Beograda Tijana Pavlović i Milan Herbez.

Studenti su imali prilike da se upoznaju sa kompanijom, njenim aktivnostima na polju regrutovanja najboljih studenata, predočene su im mogućnosti i prednosti zaposlenja u Deloitte-u, ali i zahtevi koji se pred njih postavljaju: jake interpersonalne i timske veštine, osobine analitičkog razmišljanja i rešavanja problema, fleksibilnost po pitanju stalne promene lokacije zaposlenja, integritet i profesionalizam, znanje stranih jezika, spremnost na stalno stručno usavršavanje itd.

Nakon prezentacije je izvršeno testiranje studenata iz engleskog jezika i logike.

Krajem novembra je u Budimpešti održan drugi krug testiranja, posle kojeg su dva studenata Ekonomskog fakulteta Subotica dobila zaposlenje u Deloitte-u. Dr Judit Ladu izrazila je veliko zadovoljstvo prijemom na Fakultetu i svoje pozitivne utiske o poseti izrazila kroz želju da se prezentacija kompanije Deloitte organizuje i na Odeljenju Novi Sad.

(Autor teksta i fotografije: Info centar, Ekonomski fakultet Subotica)