efsu

05. oktobar 2010. godine

Školovanje i stručno usavršavanje u Nemačkoj -
prezentacija DAAD i Fonda dr Zoran Đinđić 

Na Ekonomskom fakultetu je 3. novembra održana prezentacija Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD) i Fonda dr Zoran Đinđić. Sa mogućnostima školovanja i stručnog usavršavanja u Nemačkoj su studente upoznali Dr Frens Stoeckel iz DAAD informativnog centra iz Beograda i Saša Marković ispred Fonda dr Zoran Đinđić. O svojim iskustvima sa radne prakse u Nemačkoj studentima je pričala stipendista Fonda dr Zoran Đinđić, Nada Milenković, asistent Ekonomskog fakulteta Subotica, zatim Branislav Rodić, apsolvent Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Miloš Obrknežev, bivši student Fakulteta tehničkih nauka, trenutno zaposlen u Telvent DMS Ltd., Novi Sad.

Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD) je udruženje visokih škola u Nemačkoj. DAAD je najveća nemačka organizacija koja se bavi finansijskom podrškom međunarodne saradnje visokih škola. Njen glavni zadatak je finansijsko podržavanje akademske veze sa inostranstvom, pre svega putem razmene studenata i naučnika. Detaljnije informacije su dostupne na web adresi:
www.daad.rs

Fond Dr Zoran Đinđić zajedno sa nemačkim i austrijskim partnerima učestvuje u sprovođenju programa radnih praksi čiji je cilj da se kvalifikovanim, mladim ljudima obezbedi stručno usavršavanje u najpoznatijim nemačkim i austrijskim kompanijama. Detaljnije informacije:
www.fond-djindjic.org
www.djindjic-stipendienprogramm.org


(Tekst: Info servis, Ekonomski fakultet Subotica, fotografije su dostupne na adresi
http://www.subotica.info/eventview.php?event_id=34782&ibpage=0&tag_id=333&browse=1 )