efsu

24. februar 2011. godine

Sportsko-rekreativni centar Ekonomskog fakulteta Subotica dobitnik nagrade u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" ...

Glasovima 25-oro sportskih trenera, radnika i novinara koji su glasali javno, putem stranica nedeljnika „Subotičke novine“ dobijena je jedinstvena rang-lista u petom proglašenju najboljih sportista u akciji "Medalja Lajoša Vermeša". Prvo mesto ubedljivo je zauzeo Čaba Nađ, dizač tegova Subotičkog Spartaka. Na drugom mestu se nalazi Denis Memetović, bokser Spartaka i jedan od najvećih talenata srpskog boksa, dok je treći višestruko dokazani šahista Spartaka Nikola Sedlak.

Vermešova medalja deli se i u kategoriji najboljih klubova. Ove sezone je nju zaslužio Rvački klub Spartak. Kao i ranijih godina, u akciji „Medalja Lajoša Vermeša” dodeljeno je priznanje za specijalni podvig, odnosno sportski rad. Za 2010. godinu priznanje za podvig godine je zaslužio najbolji srpski motorista, naš sugrađanin, Gabor Sagmajster. Za sportski rad priznanje je dobio Ekonomski fakultet u Subotici, kao jedan od retkih fakulteta koji ima nastavu fizičkog vaspitanja, redovno odnosi pobede na tradicionalnim Ekonomijadama, te u okviru Sportsko-rekreativnog centra ima bogatu ponudu za sport i rekreaciju studenata.

Svečano proglašenje najboljih i uručenje priznanja svim dobitnicima održano je u četvrtak, 24. februara, u 19 sati, u čitaonici Gradske biblioteke u Subotici.


(Autor teksta i fotografije: Nikola Stantić, Subotičke novine)