efsu

29. april 2011. godine

Sportski dani u SRCEF-u ...

Izvor: Suboičke novine
Autor teksta i fotografije: Nikola Stantić, Subotičke novine

"Sem što svojim studentima nude visoko obrazovanje, na Ekonomskom fakultetu u Subotici pridaju veliku pažnju sportu. Sportsko rekreativni centar Ekonomskog fakulteta (SRCEF) već godinama je otvoren za studente, ali i za brojne druge korisnike koji posvežuju pažnju sportu i fizičkom zdravlju.

Sem što pružaju uslove za treniranje i takmičenje, U SRCEF-u se trude da na razne načine pomažu svoje članove. Tako je prošle nedelje delegacija Kola srpskih sestara koju su činile Jelena Birovljev (inače i profesor na Ekonomskom fakultetu) i Mira Kalinić uručile torbu sa sportskom opremom Kristini Arančić, talentovanoj sportistkinji koja je na žalost ostala prikovana za kolica. Kristina trenutno igra stoni tenis u prostorijama SRCEF-a, a sportska oprema će joj svakako dobro doći.
– Veoma smo zahvalni Kolu srpskih sestara, ali i svima onima koji su nam partneri u težnji da ostvarimo što bolje uslove za rad studenata. Imamo podršku Ekonomskog fakulteta, neprestano se razvijamo, nudimo nove programe koje studenti rado prihvataju – kazao je Slobodan Andrašić, profesor fizičkog na Ekonomskom fakultetu, ali i čovek koji je uz pomoć Fakulteta realizovao ideju oko stvaranja sportsko-rekreativnog centra.

Takođe, protekle nedelje održan je i novi turnir u stonom tenisu, a ponovo su nastupale fudbalske sudije i treneri. Za razliku od prošlog, ovoga puta je takmičenje održano u konkurenciji dublova."