efsu

18. decembar 2013. godine

Aktivnosti SOEF-a u projektu "Edukacijom do tolerancije" ...


U ponedeljak, 16.12.2013. u Novom Sadu, organizovana je javna akcija koja predstavlja deo projekta "Edukacijom do tolerancije" koji SOEF sprovodi u okviru kampanje Republike Srbije za borbu protiv govora mržnje na Internetu, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, kao i Ministarstva omladine i sporta, u kojoj su učestvovali aktivni članovi Studentske Organizacije Ekonomskog Fakulteta u Novom Sadu.

Članovi SOEF-a imali su štand u centru grada, gde su informisali građane o ovom projektu, delili letke i uspešno započeli borbu protiv postojanja negodujućeg odnosa i gajenja predrasuda o svojstvima koje poseduju određenje grupe društva, u smislu pola, rase, vere, nacionalnosti ili boje kože.

U okviru ovog projekta pored javnih akcija uz pomoć naših predavača realizovane su i edukativne radionice u 5 različitih opština u 10 srednjih škola, koje su za cilj imale da se izrazi negodovanje i apel za suzbijanjem govora mržnje, kao i svaki vid diskriminatorskog i neprijateljskog stava prema pojedinim ciljnim grupama.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Idemo dalje, pomeramo granice!
Zajedno možemo sve!

Vaš SOEF SU-NS-BU i Studentski parlament