efsu

12. jun 2014. godine

Stručna ekskurzija studenata sa smerova Finansije, bankarstvo i osiguranje i Računovodstvo i revizija ...


Izveštaj o stručnoj ekskurziji studenata sa smerova Finansije, bankarstvo i osiguranje i Računovodstvo i revizija
Milano - Pariz - Minhen: 21.05.2014. - 29.05.2014.


Stručna ekskurzija 45 studenata od druge do pete godine smera Finansije, bankarstvo i osiguranje i Računovodstvo i revizija realizovana je po sledećem stručnom programu:

1) Banka Inteza Sanpaolo (Intesa Sanpaolo), centrala Milano. Studentima je predavanje održao g-din Andrea Tamanjini (Andrea Tamagnini) iz investicionog odeljenja. On ih je upoznao sa koroprativnim performansama banke, njenim poslovanjem kao grupacije i planovima za uvođenje bazelskih standarda III. Ova banka je vodeća po nivou tržišnog učešća na bankarskom tržištu Srbije. Studenti su saznali mnoge pojedinosti o poslovanju ove bankarske grupacije koja je peta po istom kriterijumu na tržištu evrozone.

2) Međunarodna trgovinska komora (International Chamber of Commerce), centrala Pariz. Studentima je predavnje održala g-đa Emili O'Ќonor (Emily O'Connor) iz odeljenja privrednog prava i prakse. Tema predavanja bila su iskustva u primeni jednoobraznih pravila koja se primenjuju u međunarodnoj trgovini Incoterms 2010. Ona ih je upoznala sa iskustvima Međunarodne trgovinske komore u kodifikaciji tih pravila kroz brojne revizije i ostale aktivnosti Komore u svakodnevnom poslovanju.

 

 

3) BMW Welt, Minhen. Studenti su posetili izložbeni prostor proizvođača automobila BMW.

4) Duomo di Milano

5) Eiffel Tower - Ajfelov toranj

6) Privredna komora Srbije, predstavništvo Pariz. Studente je dočekala direktorka predstavništva, g-đa Vesna Pakaj (Vesna Pacail), koja je održala ekspoze na temu Francuska privreda i poslovna kultura. Osim osnovne teme, g-đa Pakaj predstavila je i niz aktuelnih informacija i iskustava o privrednoj saradnji između Srbije i Francuske.

Vest o poseti studenata iz Subotice Predstavništvu PKS u Parizu (web stranica Privredne komore Srbije):
http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=12957