efsu

25. mart 2015. godine

Održana I Studentska konferencija Ekonomskog fakulteta u Subotici – SKEFUS 2015

Studentska organizacija Ekonomskog fakulteta SU-NS-BU i Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Subotici organizovali su Konferenciju studenata Ekonomskog fakulteta – Dani ekonomije na Zlatiboru u periodu od 27.02. - 02.03.2015. godine.

Na konferenciji je učestvovalo 200 studenata Ekonomskog fakulteta iz Subotice, Novog Sada i Bujanovca koji su bili smešteni u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“.

Konferenciju je imao čast da otvori profesor dr Aleksandar Grubor, prodekan za doktorske studije, koji je pozdravio sve prisutne i istakao da mu je drago što su se studenti sa sva tri odeljenja okupili na jednom mestu i pokazali da Ekonomski fakultet u Subotici nije pogrešio kada je pružio podršku ovoj ideji. Izrazio je želju da ova Konferencija postane tradicionalna i da se sledeće godine studenti okupe u još većem broju.

Tokom trajanja Konferencije održana su tri predavanja. Prvo predavanje je održao profesor Milan Radaković na temu „Uticaj fizičke aktivnosti na mentalno stanje studenta“. Na njemu su studenti imali priliku da shvate koliko su fizičke aktivnost bitne i da bez obzira koliko su zauzeti uvek treba da odvoje barem sat vremena dnevno za neku fizičku aktivnost, makar to bila i šetnja. Pored toga profesor Radaković je studentima dao savete vezane za zdrav način ishrane i života.

Sledećeg dana predavanje je održao doc. dr Milan Ljubojević na temu „Stečaj – ekonomska kategorija mogućeg oporavka“. On je sa mnoštvom primera iz prakse prikazao prisutnima kako izgleda postupak stečaja, koje su zamke, dobre i loše primere stečajnog postupka kao i šta je sve potrebno da bi se dobilo zvanje stečajnog upravnika.

Trećeg dana predavanje je održao profesor dr Aleksandar Grubor na temu „Savremeni marketing“. Studenti su imali priliku da čuju koji su novi kanali i pravci razvoja marketinga, razliku između tradicionalnog i savremenog marketinga kao i šta je to što osobu čini marketing stručnjakom.

Pored formalnog dela Konferencije koju su činila predavanja postoji i onaj manje formalni deo koji je obuhvatio slobodno vreme za uživanje u čarima Zlatibora kao i večernje žurke u Grand Irish pub-u na kojima smo se lepo proveli i družili.