efsu

15. mart 2016. godine

Održana II Studentska konferencija Ekonomskog fakulteta u Subotici – SKEFUS 2016

Studentska organizacija Ekonomskog fakulteta SU-NS-BU i Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Subotici organizovali su drugu po redu Konferenciju studenata Ekonomskog fakulteta – Dani ekonomije na Zlatiboru u periodu od 06.03. - 09.03.2016. godine.

Na konferenciji je učestvovalo 230 studenata Ekonomskog fakulteta iz Subotice, Novog Sada i Bujanovca koji su bili smešteni u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“.

Konferenciju su imali čast da otvore profesor dr Aleksandar Grubor, kao predstavnik rukovodstva Fakulteta, zatim Filip Soldo u ime organizatora, Petar Novaković u funkciji Predsednika studentskog parlamenta, kao i Nikola Ćosić u funkciji Studenta prodekana. Zadovoljstvo organizovanja manifestacija ovog tipa je iskazano od strane svih govornika, kako Konferencija poprima oblik tradicionalnog organizovanja i kako studenti pored formalnog dela imaju priliku za relaksaciju od svakodnevnih obaveza kao studenata.

Posle otvaranja konferencije, profesor dr Aleksandar Grubor je održao predavanje na temu "Marketing sa aspekta upravljanja događajima", koje je kroz zanimljive primere organizovanja događaja poput Karnevala u Riu De Žanejru, Lige šampiona, Australien Opena i mnogih drugih, približilo studentima materiju klasifikovanja i upravljanja navedenih događaja.

U planu je bilo i predavanje od strane docenta dr Milana Ljubojevića na temu "Računovodstvene prevare (ne)uspešnih privatizacija", koje nažalost nije održano, kako je predavač usled vanrednih poplava u Srbiji bio sprečen da doputuje. Ovim putem se izvinjavamo svim učesnicima Konferencije usled neplaniranog otkazivanja predavanja.

Pored formalnog dela Konferencije postoji i onaj manje formalni deo koji je obuhvatio slobodno vreme za uživanje u čarima Zlatibora kao i večernje žurke u Klubu "Alibi" na kojima smo se lepo proveli i družili.

Vidimo se i sledeće godine!

Vaš SOEF i Studentski parlament