Prema Zakonu o visokom obrazovanju, Studentski parlament predstavlja organ fakulteta i upravo je na ovaj način studentsko organizovanje postalo deo interne strukture visokoškolske ustanove.

Osnovni zadatak i cilj Studentskog parlamenta, kao reprezentativnog tela studenata, jeste zastupanje zdravorazumskih stavova studenata i odbrana njihovih prava, unapređenje kvaliteta studiranja i podizanja studentskog standarda.

Da bi se cilj ostvario neophodno je zajedničko delovanje, Izvršni odbor Subotica Vam stoji na raspolaganju i preko svojih resora nastojaće da rešava sve probleme i nedoumice koje se mogu javiti.

Bitno je naglasiti da ste Vi svi deo Studentskog parlamenta, svojim idejama doprinećete obogaćivanju studentskog života, a ukazivanjem na probleme pomoći ćete sebi ali i celoj generaciji.
Jedino zajedničkim naporom možemo ostvariti cilj i opravdati suštinu postojanja Studentskog parlamenta, takođe, jedino kroz zajednički napor možemo graditi partnerski odnos sa profesorima i započetu reformu sprovesti do kraja, jer ipak svi smo zajedno na istom zadatku.


27.01.2011
Zavšno-Apsolventsko-Master Veče 
       
       
 
Pridruži nam se na fejsu!
© Studentski parlament IO Subotica - Ekonomski fakultet Subotica