Почетна страница Контакти Наставно особље и катедре Бранков др Татјана
Бранков др Татјана ванредни професор
Контакти
024/628-025Број кабинета у Суботици: 033 021/485-2907Број кабинета на Одељењу у Новом Саду: 007
Консултације
Суботица
понедељак 09.00 - 11.00 Линк за консултације
Нови Сад
понедељак 09.00 - 11.00 Линк за консултације
Додатне информације
Образовање:
Основне студије
Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет
Година завршетка: 1998.
 
Мастер/магистарске студије
Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет
Година завршетка: 2000.
Мастер студије
CIHEAM, Бари, Италија
Година завршетка: 2003.
 
Докторске студије
Универзитет у Новом Саду, Економски факултет у Суботици
Година завршетка: 2008.
Тема дисертације: "Економске и етичке импликације дифузије генетски модификоване хране"
Радно искуство:
Економски факултет у Суботици
Година запослења: 2015.
Ужа научна област: Агроекономија

1. Brankov T., Matkovski B., Jeremić M., Zekić S. (2022). GMO Standards in South East Europe: Assessing a GMO Index within the process of EU integration. Empirica, 49, 253-275 https://doi.org/10.1007/s10663-021-09513-w M23

2. Brankov T., Matkovski B., Jeremić M., Đurić I. (2021). Food Self-Sufficiency of the SEE Countries; Is the Region Prepared for a Future Crisis? Sustainability, 13(16), 8747 https://doi.org/10.3390/su13168747 M22

3. Brankov, T., Matkovski, B., Jeremić, M., & Zekić, S. (2021). Impact of Economic Development on Pesticide Use in South-East Europe. Polish Journal of Environmental Studies, 30(2). http://DOI: 10.15244/pjoes/126373 M23

4. Brankov, T., Lovre, K. (2018). GM food systems and their economic impact (Vol. 7). CABI, UK. ISBN-13: 9781789240542  M12

5. Brankov, T. (2018). Food policy in the Republic of Serbia. Reference Module in Food Science, Elsevier, pp: 1-4. doi: http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-08-100596-5.22394-9

6. Brankov, T. (2018). GM food Standards and Labelling in Serbia. Reference Module in Food Science, Elsevier, pp: 1-4. doi: http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-08-100596-5.22475-X

7. Brankov, T., Zec, S., Gafare, CE., Gregori, D, Lovre, K. (2017). Long term interaction between dietary patterns and disease incidence: Evidence from Serbia. Archivos Latinoamericanos de nutrition. Vol. 67, Supp. 1 M23

8. Brankov, T. P., Sibalija, T., Lovre, K., Cvijanovic, D., Subic, J. (2013). The impact of biotechnology knowledge on the acceptance of genetically modified food in Serbia. Romanian Biotechnological Letters, 18(3), 8295-8306. M23

9. Brankov, T. P., Šibalija, T., Subić, J. (2014). Serbian consumers’ willingness to buy food products produced without the use of pesticides. Romanian Biotechnological Letters, 19(4), 9605. M23

10. Brankov, T. (2013). Hrana buducnosti ili bioterorizam. Sluzbeni glasnik. Beograd, Srbija. M42

1. Network building in the field of competitiveness of agri-food sector of Serbia and EU countries (AgriNET), Science Fund of the Republic of Serbia, 2019-2022. https://agrinet.ef.uns.ac.rs/

2. Одржива пољопривреда и рурални развој у функцији остваривања стратешких циљева Републике Србије у оквиру Дунавског региона (III 46006), пројекат Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 2015-2019.

3. FAO CCP:CP 03/8 Project No. FIGC/03 „New Approach for Diagnosis and Prevention of Tristeza Outbreaks“, Universidade do Algarve, Faro, Portugal, 2004.

Повезане странице
Обавештења Распоред наставе Распоред испита Контакти Календар рада Електронска пријава испита Електронска платформа за учење - MS Teams
Универзитет у Новом Саду Економски факултет у Суботици Copyright @ 2022.
Пратите нас
Поделите
Обратите се

Поделите страницу
Share on Viber Share on Facebook Tweet
Претражите ef.uns.ac.rs
Изаберите језик