Почетна страница О нама Студијски програми Студијски програми - Међународна економија и бизнис

Међународна економија и бизнис

Одређење датог студијског програма

Студијски програм Европска и међународна економија бизнис пружа могућностима студенима да стекну знања о економији Европске уније и специфичностима пословања на јединственом европском тржишту. Посебна пажња је посвећена процесу прилагођавања економије и пословања у Србији правилима и стандардима Европске уније, имајући у виду чињеницу да је Европска унија највећи трговински партнер и инвеститор у Србији, и да је чланство у Европској унији стратешки - економски и политички циљ Србије.

Кратак историјат датог студијског програма

Почевши од 2005. године, студијски програм Међународна економија и бизнис на Економском факултету у Суботици је завршило неколико стотина студената, који су данас запослени у корпоративном сектору у земљи и иностранству, примарно на пословима спољне трговине и међународног консалтинга, као и институцијама Републике Србије на локалном, покрајинском и републичком нивоу. У току студија, посредством стручних екскурзија, организују се предавања, трибине и дискусије у међународним и европским институцијама, мултинационалним компанијама, водећим европским универзитетима, амбасадама и представништвима Србије у иностранству, укључујући тематска, гостујућа предавања еминентних професора из иностранства и креатора јавних политика у Србији. Дефицитарност на тржишту рада Србије стручњака са знањем из области економије и пословања у Европској унији, резултира непрекидно високом интересовању студената за студијски програм Међународна економија и бизнис.

Попис занимања која може да обавља дипломирани студент датог студијског програма

1. Послови у иностранству

2. Послови у земљи

Специфична атрактивност датог студијског програма

Студијски програм Међународна економија и бизнис тренутно је једини студијских програм таквог профила на државним економских факултетима у Србији, који омогућава студентима да се оспособе за дефицитарна занимања из области међународне економије и пословања, као и послове у институцијама Републике Србије који се односе на прилагођавање правилима и стандардима Европске уније. У прилог атрактивности студијског програма сведочи лака препознатљивост дипломе на тржишту рада у земљи и иностранству, што за резултат има непрекидно виско интересовање студената за упис на студијски програм током више од једне деценије његовог постојања.

Новоакредитовани наставни план 2021
Наставни план 2014
Књига предмета

Стари наставни планови

План 2005.
План 2008.
План 2010. (4+1)
Универзитет у Новом Саду Економски факултет у Суботици Copyright @ 2024.
Пратите нас
Поделите
Обратите се

Поделите страницу
Share on Viber Share on Facebook Tweet
Претражите ef.uns.ac.rs
Изаберите језик