srcef
Почетна страница CRANET

Cranet - Serbia

О CRANET-у Национални тим HR пракса Србије Публикације Новости Контакт

Економски факултет у Суботици је 2007. године постао члан међународне асоцијације Cranet, први и једини члан ове организације за Србију.

Cranet је академска мрежа чланица економских факултета из различитих земаља света које регуларно прикупљају јединствене и међусобно упоредиве податке о политици и пракси управљања људским ресурсима своје земље. Cranet спроводи највеће истраживање о пракси управљања људским ресурсима (HRM) широм света, те располаже актуелном сликом о стању ове праксе у земљама чланицама.

Наведена истраживања се спроводе сваке 3-5 године. Тим Економског факултета из Суботице први пут је укључен у описано истраживање у периоду од 2008. до 2010. године. Резултати за Србију из 2008. године указују на релативно заостајање HRM праксе наше земље у односу на регију Централно Источне Европе.

У 2014. години обављен је други круг истраживања о HRM пракси предузећа у Србији на узорку од 160 организација.

У 2021. и 2022.години су трећи пут прикупљени подаци о HR пракси организација из Србије. Резултати указују на развој HR праксе, И повећање значаја HR одељења у организацијама у нас.

Cranet подаци за Србију су приказани у извештају, упоређени са глобалним резултатима и детаљно анализирани у бројним публикацијама објављеним у угледним домаћим и страним научним часописима.

Национални Cranet тим је отворен за сарадњу.

Универзитет у Новом Саду Економски факултет у Суботици Copyright @ 2024.
Пратите нас
Поделите
Обратите се

Поделите страницу
Share on Viber Share on Facebook Tweet
Претражите ef.uns.ac.rs
Изаберите језик